BPM-vrijstelling bedrijfswagens vervalt per 2025

Body

In 2025 zal de huidige vrijstelling van belasting op personenauto's en motorrijwielen (bpm) voor bestelauto's verdwijnen, waardoor ondernemers vanaf dat jaar dezelfde belastingtarieven betalen voor bestelauto's als voor personenauto's. Deze wijziging geldt niet voor volledig elektrische bestelauto's, die nog steeds vrijgesteld blijven van bpm.

Huidige uitzondering voor ondernemers

Sinds 2007 betalen ondernemers geen bpm bij de aanschaf van een bestelauto, mits deze voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en aan bepaalde eisen wordt voldaan. Deze uitzondering blijft van kracht tot en met 2024.

Uitzondering voor elektrische bestelauto's

Om elektrisch rijden te bevorderen, blijven volledig elektrische bestelauto's vrijgesteld van bpm. Dit geldt voor zowel personenauto's als bestelwagens.

Overstappen op een Elektrische Bestelauto

Bij de aanschaf van een elektrische bestelauto betaalt u geen bpm. Daarnaast zijn er andere voordelen, zoals vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en toegang tot milieuzones in steden. Elektrische bestelauto's worden steeds populairder en er is een groeiende keuze aan modellen.

Meer informatie over de wijzigingen

Heeft u vragen over hoe deze wijzigingen u kunnen beïnvloeden of wilt u meer informatie over elektrische bestelauto's? Neem contact op met ons team, wij adviseren u graag. Houd er rekening mee dat de levertijden voor nieuwe bestelauto's momenteel langer zijn vanwege wereldwijde ontwikkelingen in de auto-industrie. Het is verstandig om tijdig uw nieuwe bestelauto aan te schaffen om de financiële voordelen te behouden.

Contact opnemen Bel direct

Veelgestelde vragen

Wat is bpm?

Bpm staat voor "Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen" en is een eenmalige belasting die u betaalt bij de aanschaf van een nieuwe auto. Het bedrag verschilt per voertuig en is gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto. Deze belasting is ook van toepassing op geïmporteerde tweedehands auto's.

Waarom verandert de vrijstelling van bpm?

Deze wijziging is bedoeld om de verkoop van emissievrije en zuinige bestelauto's te stimuleren. De hoogte van de bpm is gebaseerd op de CO2-uitstoot, dus het loont om een voertuig te kiezen met lage emissies. Deze maatregel komt overeen met het beleid voor elektrische personenauto's.

Wat zijn de gevolgen van het afschaffen van deze regeling?

Het afschaffen van de BPM-vrijstelling houdt in dat vanaf 2025 ondernemers BPM (Belasting op Personenauto's en Motorvoertuigen) gaan betalen voor een nieuwe bedrijfswagen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de bestelauto. Dit maakt een bestelwagen gemiddeld € 11.000 duurder.

Renault bedrijfswagen elektrisch

Neem vrijblijvend contact met ons op